imageimageimageimageimageimageimageimage
imageimageimageimageimageimageimageimage

Full Circle Blog

De Full Circle vaart in 2019, na een wereldreis van ruim 8 jaar weer naar 'huis' via de atlantische oceaan. Lees de avonturen van Paul & Monique en hun gasten.

'In between guests'

Visa run

We zijn even 'in between guests'. En dat geeft ons de tijd om een week van de boot te gaan en wat Muurschildering in Gergetownvan Maleisië te zien. We vliegen voor nog geen twee tientjes met Air Asia, de Aziatische easyjet, naar Georgetown op het eiland Penang. Een stad met 1,5 miljoen inwoners waar nog veel te zien is van de engelse koloniale tijd. Leuk om te wandelen, museum bekijken, lekker eten en... een bezoek aan de Thaise ambassade. Dat laatste doen we op een huurfiets met de Ipad in het mandje. Met hulp van Google Maps hebben we het consulaat in een half uur gevonden en kunnen we ons visum voor de volgende twee maanden in Thailand aanvragen. Een dag later is het klaar. Veel bezoekers van Thailand hebben hier mee te maken. Bij aankomst krijg je slechts een visum voor een maand. Wil je langer blijven dan moet je dus een nieuw visum regelen in een ander land en dus bv een visa run naar Maleisië doen.

There is an aweful lot of tea...

Van Penang bussen we naar de Cameron Highlands. Dit is, zoals de naam al doet vermoeden, een hoger gelegen gebied. De lucht is Cameron Highlands theeplantageer aanmerkelijk koeler en s'avonds kan zelfs de lange broek weer eens aan. Het klimaat is er heel geschikt om allerlei gewassen te verbouwen. Maar bekend is het vooral door de theeplantages. We laten ons rondleiden op de theeplantage van Boh en krijgen een goed beeld hoe het allemaal gaat.

Jungle Book

Next stop op onze trip is Taman Negara. Dit is een groot tropisch regenwoud. De laatste 60 kilometer gaan met een bootje over een flink stromende rivier het oerwoud in. Erg leuk. We vinden een simpel hostel en dezelfde avond doen we een nachtwandeling door de jungle. Gewapend met zaklamp lopen we achter Mike de gids aan. Hij wijst ons achtereenvolgens wel vijf verschillende spinnen aan, een wandelende tak, een slang en een krab. Monique spot nog een kikker. En vanuit een kijkhut ontwaren we twee herten die stil blijven staan in het schijnsel van de lamp.

De volgende dag maken we nog een jungle tocht waarbij we over een aantal hangbruggen lopen, wel 45 meter boven de grond. Je kunt dan beter geen hoogtevrees hebben. s' Paul en de blowpipeMiddags varen we met onze gids naar een dorpje waar een nomadenstam woont die weinig of geen contact heeft met de buitenwereld. Mike, onze gids heeft zelf twee jaar bij deze stam gewoond en weet veel over hun leven en gebruiken te vertellen. Ze laten zien hoe je vuur maakt met een stuk hout en een eindje rotan. Vervolgens leren ze ons hoe je peiltjes maakt voor een 'blowpipe'. Dit is een hollen bamboe stok waar ze peiltjes mee schieten. De peiltjes zijn giftig en leggen zo een aap of een wild varken om. Wij mogen ook een keer schieten/blazen.

Het laatste toertje wat we doen heet 'Rapid Shooting'. Nu worden er met het engels regelmatig grammaticale fouten gemaakt dus wij informeren toch even of we echt geen konijnen gaan schieten want daar voelen we niet voor. Maar het is heel iets anders. In een lange, smalle boot varen we met hoge snelheid door stroomversnellingen op de rivier. Zowel de stuurman als onze gids laten de boot flink slingeren zodat het water hoog opspat en naar binnen vliegt. We worden dus zeiknat. We schieten langs rotsen op nog geen halve meter afstand. Al met al niet zonder gevaar. Gelukkig heeft iedereen een reddingsvest... Wel jammer dat die alleen gebruikt worden om tegenaan te zitten.

Lees Meer
5112 Hits
1 reactie